Не знаем дали ще има ротация, или не. Но мога да

...
Не знаем дали ще има ротация, или не. Но мога да
Коментари Харесай

Ротация или не: Експерти коментираха

Не знаем дали ще има ротация, или не. Но мога да подскажа какво е допустимо да се случи, в случай че няма ротация, или тя придобие недъгав тип. Ще влезем в циничен кръг на политически рецесии, каквито имаше преди съставянето на държавно управление. Той докара до там, че президентът придоби безконтролна власт върху процесите в страната, от което сегашното държавно управление натрупа нови негативи. Това разяснява в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS политологът Георги Киряков.

Според него, в случай че има ротация в " някакъв недъгав тип " свадите ще продължат, както и спадът на доверието към министри, водачи на партии и парламент. Ако има естествена ротация, политическата обстановка ще продължи да се успокоява, счита Киряков.

Според Светлин Тачев, политолог  от " Галъп ", Борисов подвига залога, с цел да реализира това, което желае. „ Целта му е Външно министерство да е негово. Очакваше се да има опълчване, само че то няма да докара до разпад на държавното управление. По-възможно е да има ротация ”, добави той.

„ Разпределението на регулаторите също е значимо. Това е спомагателна интеграция в политическата власт и окупиране на нови територии. Нито за, нито за ПП-ДБ е преференциално да скапват ръководството. Те имат болшинство, което няма да съумеят да реализират повторно. Този, който скапе ръководството, ще понесе политическите последствия. При нови избори мъчно ще се направи сходна сглобка ”, счита Тачев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР